Wij zijn Jeroen Jansen en Lidy van het Hul. In 2010 hebben we ons huis gekocht in Wezep. Het huis staat op een bosperceel van ongeveer 1500m². Het overgrote deel van onze tuin krijgt heel weinig zonlicht door de beuken en grove dennen. De bodem bestaat uit zandgrond. Niet de beste omstandigheden om een mooie tuin te realiseren, althans zo dachten wij in 2010. Echter, er is een fantastische, nieuwe wereld voor ons open gegaan. De wereld van prachtige schaduwplanten. De afgelopen 14 jaar hebben we ons verdiept in schaduwplanten van over de hele wereld en nu heeft onze tuin een omvangrijke verzameling bijzondere schaduwplanten. Een aantal van deze planten is ook bij ons te koop. 

Jeroen is de tuinman. Hij is eigenlijk elk vrij uurtje in de tuin te vinden. Hij is ook de verzamelaar, is constant op zoek naar nieuwe soorten of variëteiten. Is enorm enthousiast wanneer hij een nieuwe ontdekking doet. Hij geniet van het rondleiden van bezoekers en vertelt met passie over zijn planten. De liefde voor tuinieren heeft hij meegekregen van zijn moeder. Zij was een fervent tuinierster. Wanneer ze bij ons was stak ze nog graag haar handen uit de mouwen in de tuin. Helaas hebben we in januari 2022 afscheid van haar moeten nemen. 

Lidy vindt tuinieren zelf niet echt leuk, maar is wel druk met vermeerderen van planten. Ze fotografeert de tuin en de planten en plaatst de foto’s op social media of maakt er fotoboeken van. Ook onderhoudt zij de website en vindt ze het plezierig mensen te ontmoeten die de tuin bezoeken en de passie voor planten en tuinen delen. Op verzoek verzorgt zij  een gevarieerde lunch voor bezoekers of kan er gekozen worden voor een borrelplank. Tenslotte maakt Lidy speciale chilijammetjes voor de borrelplank die te koop zijn.